Shawarma

Shawarma
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Her er vår vri på shawarma, en utrolig populær rett med opphav i Midtøsten. Kjøttet marineres i yoghurt med en rekke varme krydder, og serveres med hvitløksdressing og hjemmelagde yoghurtlefser. Deilig til både hverdag og fest!

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingen i tynne strimler. Lag marinaden og bland alt godt sammen. Sett kjølig minst én time - og gjerne natta over hvis du har tid til det. La kyllingen få igjen romtemperatur før du steker det på sterk varme i olivenolje til det er gjennomstekt og gyllent.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til yoghurtlefsene, og tilsett litt mer hvetemel dersom deigen er klissete. Rull ut til 8 små boller og kjevle ut til tynne, runde lefser (ca. 20 cm). Ha godt med mel over og under. Stek i en tørr stekepanne på litt sterk varme til lefsene er gjennomstekt. Ikke gå fra panna, dette tar nemlig kort tid. Legg lefsene under et kjøkkenhåndkle frem til servering.
  3. Bland sammen alle ingrediensene til hvitløksdressingen og smak til med salt. Smør et godt lag med hvitløksdressing på de nystekte lefsene, og legg på varmt kjøtt, salat, tomat, rødløk og granateplekjerner. Er du glad i litt ekstra sterk mat, så ha over litt chilisaus. Rull sammen og nyt.