Spis deg mett på kotelett

En sikker vinner på grillen i sommer.

Koteletten er en klassiker på grillen og blir servert til middag mangfoldige dager i det ganske land gjennom sommeren. 

Kjøttet har en deilig smak og kan gjerne serveres med nypoteter og en grønn salat, eller kanskje med en lun potetsalat til. Ser du derimot for deg at det kan bli mange kotelettmiddager i løpet av sommeren kan det være morsomt å prøve noe nytt. 

Vi har funnet frem noen oppskrifter som kan gi deg inspirasjon til å servere kotelettene på en litt annerledes måte denne sommeren. 

Unngå tørre koteletter
Uansett hva du velger som tilbehør er det viktig å behandle kotelettene varsomt. Det er ingen som liker tørre kjøttstykker, og koteletter skal ikke ha alt for hard varme. Stek i to minutter på hver side på direkte varme og etterstek deretter i noen minutter på indirekte varme. 

Lykke til med en av sommerens mange favoritter, og er du i stuss om hva du skal servere til dine koteletter er det bare å spørre betjeningen i din lokale SPAR-butikk for gode råd. 

Relatert innhold

Grillede nakkekoteletter

Fått ferten av et uimotståelig grillmåltid? Da er det mest sannsynlig nakkekoteletter med grillede grønnsaker og sitronsmør.

Koteletter med soppsaus og pannestekte epler

Å lage koteletter er faktisk lettere gjort enn sagt, men alt koker ned til tilbehøret. Nærmere bestemt en deilig soppsaus, sprø potetskiver og pannestekte epler.

Bøkerøkte nakkekoteletter

Hvem sier nei takk til bøkerøkte nakkekoteletter, hvitløksmarinerte mandelpoteter og spennende bønne- og linsesalat? Ikke vi, ihvertfall!

Nakkekoteletter med tapenade og ostebrød

La nakkekotelettene få fine striper på grillen mens du lager tapenade og deilig ostebrød. Enkel og god sommermiddag!