Koteletter med soppsaus og pannestekte epler

Koteletter med soppsaus og pannestekte epler
Personer

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Å lage koteletter er faktisk lettere gjort enn sagt, men alt koker ned til tilbehøret. Nærmere bestemt en deilig soppsaus, sprø potetskiver og pannestekte epler.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 ºC. Salte og pepre kotelettene og legg til siden til du har det meste av ingrediensene klare.
  2. Stek så kotelettene i litt olje og smør på høy temperatur til de har fått en fin stekeskorpe. Legg de så i en ildfast form. Etterstek kotelettene i ovnen i ca. 5-10 minutter på 180 ºC. En svinekotelett skal ha kjernetemperatur på ca. 70 ºC, mens en nakkekotelett på ca 80-85 ºC.
  3. Skjær poteter tynt med kniv eller mandolin. Varm en stor stekepanne med litt smør og olje. Stek potetskivene og delte hvitløksfedd sprø sammen, krydre med salt og pepper. Stek i omganger - det gir absolutt det beste resultatet.
  4. Del soppen i mindre biter og stek den gylden i samme panne som kjøttet, her er det mye god smak som setter seg i soppen. Når soppen er ferdig tilsetter du fløte, salt, pepper og litt sennep. Rett før servering har du i spinat.
  5. Skjær eplene i båter, krydre de med salt og pepper. Stek de sammen med smør og timian i en stekepanne.
  6. Server kotelettene med sprø potetskiver, pannestekte epler og deilig soppsaus!