Ingredienser
Å lage koteletter er faktisk lettere gjort enn sagt, men alt koker ned til tilbehøret. Nærmere bestemt en deilig soppsaus, sprø potetskiver og pannestekte epler.
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 180 ºC. Salte og pepre kotelettene og legg til siden til du har det meste av ingrediensene klare.
-
Stek så kotelettene i litt olje og smør på høy temperatur til de har fått en fin stekeskorpe. Legg de så i en ildfast form. Etterstek kotelettene i ovnen i ca. 5-10 minutter på 180 ºC. En svinekotelett skal ha kjernetemperatur på ca. 70 ºC, mens en nakkekotelett på ca 80-85 ºC.
-
Skjær poteter tynt med kniv eller mandolin. Varm en stor stekepanne med litt smør og olje. Stek potetskivene og delte hvitløksfedd sprø sammen, krydre med salt og pepper. Stek i omganger - det gir absolutt det beste resultatet.
-
Del soppen i mindre biter og stek den gylden i samme panne som kjøttet, her er det mye god smak som setter seg i soppen. Når soppen er ferdig tilsetter du fløte, salt, pepper og litt sennep. Rett før servering har du i spinat.
-
Skjær eplene i båter, krydre de med salt og pepper. Stek de sammen med smør og timian i en stekepanne.
-
Server kotelettene med sprø potetskiver, pannestekte epler og deilig soppsaus!