Kakebaketips
Mai er kakemåneden, så her får du inspirasjon og tips til feiringene. Hva er vel hyggeligere enn duften av nybakte kaker?
Vi gir deg våre beste tips
- Ha alltid lik temperatur på alle ingredienser. Ta dem ut av kjøleskap i god tid før bakingen.
- Bruk kun godt smør når du baker, altså ikke margarin. Smør gir mye bedre smak på kakene.
- Sikt alltid melet for å få det så lett som mulig. Dette betyr mye for hevingen. Du kan gjerne sikte melet to ganger.
- Vær nøye med målene. Et gram for mye kan gjøre stor skade!
- Legg kakedeig i kjøleskap hvis den skal kjevles ut. Deigen får bedre hold når den er kald, og den er lettere å kjevle. På grunn av smøret i deigen blir den gjerne vanskelig å arbeide med hvis den ikke er kald.
- Deigen til sprø småkaker skal eltes raskt sammen. Hvis du elter for lenge blir deigen seig og håpløs å kjevle ut (den spretter tilbake når du kjevler den).
- Sukkerbrød er en utfordring for mange. Det skal stekes på lav temperatur, sukkerbrødet skal være så lyst som mulig. Når du tar det ut av ovnen er det lurt å snu formen opp-ned og la det stå og avkjøle seg slik. Da forhindrer du at sukkerbrødet faller sammen.