Sitronterte

Sitronterte
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

La oss introdusere en ny favoritt: sitronterte med kiwi, mango, mynte og pisket crème fraîche.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel og sukker i en bolle.
  2. Ha i egg, smør og vann og kna det sammen til en deig. Sett deigen i kjøleskapet i 30 minutter.
  3. Kjevle ut deigen og kle en springform med den.
  4. Legg bakepapir over deigen og fyll på med tørre erter. Dette er for at deigen skal beholde formen.
  5. Forstek bunnen med ertene på 180 ºC i 15 minutter.
  6. Ta ut ertene og bakepapiret.
  7. Pisk sammen seks eggeplommer og melis i en bolle. Ha i kremfløte og rør sammen.
  8. Smelt smør og ha det i røren og press i sitronsaft og ha i sitronskall. Bland godt sammen.
  9. Senk temperaturen til 150 ºC.
  10. Ha over sitronblandingen og stek i 60 minutter til på 150 ºC.
  11. La kaken bli helt kald før du serverer den sammen med epleskiver, kiwi og mynte.