Marengs-rullekake med bærbonanza

Marengs-rullekake med bærbonanza
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Vi får rett og slett ikke nok av denne marengsrullekaken med bærbonanza. Ett stykke til blir fort to. Og godt er det.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 150 ºC over og undervarme. Pisk sammen smør og sukker til det er hvitt og luftig, gjerne i en kjøkkenmaskin. Tilsett en og en eggeplomme og pisk nå på lav hastighet.
  2. Bland inn melken før du til slutt tilsetter mel og bakepulver. Legg bakepapir i en langpanne og hell over røren.
  3. Når du skal stivpiske eggehviter som er essensielt for en luftig marengs så er det uhyre viktig at alt utstyr er helt rent. Pisk så eggehvitene til et fast skum. Det beste er å bruke en kraftig kjøkkenmaskin, men en elektrisk visp fungerer også bra. Ha i sukker litt etter litt og fortsett å piske til du får en glatt marengs. Fordel marengsen over kakerøren på bakepapiret. Strø over mandelflak.
  4. Stek i midten av ovnen i ca. 25 minutter. Ta den ut og la den avkjøle.
  5. Pisk kremfløte til krem mens du venter på at bunnen skal bli kald. Så kommer det vanskelige - nå skal du snu kaken så marengsen kommer nederst. Legg et bakepapir og en kald stekeplate over bunnen og vend den forsiktig. Smør så et godt lag med syltetøy og ha deretter på pisket krem. Rull kaka forsiktig sammen og legg skjøten ned. Topp med bær og server med litt ekstra pisket krem.