Restekjærlighet

Ingenting er bedre enn å få brukt restene i kjøleskapet på en god måte – det gjør like godt for lommeboken som for samvittigheten, og hvis det i tillegg smaker skikkelig godt – ja da er det ikke noe å lure på!
Kremet Fiskesuppe
La restene få skinne i en skikkelig god fiskesuppe! Hiv oppi det du har av fisk, fiskeboller eller fiskekaker til overs fra middagen dagen før og gjerne kokte grønnsaker, ris eller poteter. Dette blir kjempegodt! Se oppskriften her!
Hverdagsgryte som redder restene
Alt i en gryte - en herlig stor gryte du kan sette midt på bordet, der du kan mikse ferdigstekt kjøtt med kokte grønnsaker du ønsker å bli kvitt. Har du i tillegg litt brød du vil redde? Da kan du lage hjemmelaget hvitløksbrød.
Se oppskriften her!
Tacosuppe med hjemmelaget tortillachips
Fredagens tacorester blir en ny rett. Rester av kjøttdeig og salsa hives i en gryte med hakkede tomater, hvitløk, buljong og tacokrydder. Fyll på med bønner eller ris hvis det trengs mer næring. Server med det som er igjen av tortillalefser eller chips, ost, jalapeño og rømme. Har du et par tortillalefser til overs kan du også enkelt lage tortillachips.
Se oppskriften her!
Pastagrateng med kjøttdeig og mozzarella
Pastagrateng med rester av pasta og tomatbasert saus. Her kan du fylle på med grønnsaker som løk, paprika, tomat og gulrot. Gratengen passer fint med kjøttdeig, men kan også ha kylling eller en kombinasjon av begge. Toppes med ost. Se oppskriften her!
Brødgrateng med skinke, pølse, grønnsaker og ost
Har du brødrester til overs? Da foreslår vi å lage en enkel og smakfull brødgrateng a la strada. En perfekt måte å ta vare på brød og som kan varieres med grønnsaker og andre rester du finner i kjøleskapet. Se oppskriften her!
Brødpudding med rørte bær og hjemmelaget vaniljesaus
Brødpudding som dessert, med gammelt brød eller boller, dynket i en blanding av egg, melk og sukker stekt i ovnen. Servert med syltetøy eller rørte bær/frukter som har sett bedre dager og hjemmelaget vaniljesaus.
Se oppskriften her!