Ingredienser
Alt i en gryte - en herlig stor gryte du kan sette midt på bordet, der du kan mikse ferdigstekt kjøtt med kokte grønnsaker du ønsker å bli kvitt. Har du i tillegg litt brød du vil redde, stek det i en panne med smør og server til.
Fremgangsmåte
-
Smelt margarin i en stor gryte på middels sterk varme til det er gyllent. Rør inn hvetemel, skru ned varmen og la blandingen bli nøttebrun. Rør hele tiden.
-
Tilsett løk, stek raskt sammen, spe med buljong og visp sammen til en glatt saus. Ha i noen dråper sukkerkulør dersom du ønsker en mørkere farge. La sausen småkoke ca. 5 minutter, rør av og til.
-
Ha i kjøtt, pølser, poteter, grønnsaker og purre. La det småkoke til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Tilsett ev. litt ekstra buljong dersom gryta blir for tykk.
-
Dryss over persille, server med pannestekt brød og gjerne litt tyttebærsyltetøy.
-
Pannestekt brød: Bre et godt lag med smør på brødskiver eller halve rundstykker, stek det gyllent i en panne på middels sterk varme.