Hverdagsgryte

Hverdagsgryte
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Alt i en gryte - en herlig stor gryte du kan sette midt på bordet, der du kan mikse ferdigstekt kjøtt med kokte grønnsaker du ønsker å bli kvitt. Har du i tillegg litt brød du vil redde, stek det i en panne med smør og server til.

Fremgangsmåte

  1. Smelt margarin i en stor gryte på middels sterk varme til det er gyllent. Rør inn hvetemel, skru ned varmen og la blandingen bli nøttebrun. Rør hele tiden.
  2. Tilsett løk, stek raskt sammen, spe med buljong og visp sammen til en glatt saus. Ha i noen dråper sukkerkulør dersom du ønsker en mørkere farge. La sausen småkoke ca. 5 minutter, rør av og til.
  3. Ha i kjøtt, pølser, poteter, grønnsaker og purre. La det småkoke til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper. Tilsett ev. litt ekstra buljong dersom gryta blir for tykk.
  4. Dryss over persille, server med pannestekt brød og gjerne litt tyttebærsyltetøy.
  5. Pannestekt brød: Bre et godt lag med smør på brødskiver eller halve rundstykker, stek det gyllent i en panne på middels sterk varme.