Julesuppe

Julesuppe
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Hold varmen med bakt tomat- og paprikasuppe laget med kokosmelk.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 220 ºC. Del paprika på midten og fjern kjerner og stilk. Legg det på en stekeplate. Del opp løk, hvitløk og tomater i grove biter. Ha det på stekeplaten. Finhakk chili og ha den over sammen med eddik og olje. Smak til med salt og pepper. Stek nå alt i ovnen så det blir litt brent og helt mykt, det tar ca. 20-30 minutter.
  2. Ha de bakte grønnsakene over i en gryte. Ha i vann og kokosmelk. Kjør alt slett med en stavmikser rett i gryta. Kok opp og ha i en buljongterning. La småkoke i 10 minutter. Server gjerne suppen med ostechips og topp med valgfrie urter.
  3. Sett ovnen på 220 ºC. Kle et stekebrett med bakepapir. Ha over raspet ost. Legg det meste i midten, det kommer til å flyte ut. Strø over frøene og grovkvernet pepper. Stek i ovnen til osten bobler og nesten blir litt brent. Ta det ut av ovnen og la det kjøles helt ned før du bryter det opp i biter.