Gulrotfries med urtedipp
Kjempegodt som tilbehør til fisk, eller som snacks på fredagskvelden!
20-40 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Start med å lage dippen. Finhakk persille og koriander og rør urtene inn i Creme Fraiche. Smak til med salt og sitron.
- 2Skrell gulrøtter og kutt dem i staver som på bildet. Gjør klar en bolle med hvetemel, en bolle med brødrasp, og en tredje bolle med eggene. Visp eggene lett sammen.
- 3Varm en frityr til 150 grader eller fyll en gryte med olje. Et triks for å sjekke at oljen er varm nok når du bruker gryte, er å ta en tresleiv ned i oljen. Når det kommer små bobler rundt sleiven er oljen varm nok.
- 4Senk gulrøttene forsiktig ned i oljen og la dem fritere i 2-3 minutter. Ta gulrøttene ut av oljen og la dem kjøle seg ned. Slå av komfyren og trekk vekk frityrkjelen. Når gulrøttene er lunkne nok til at du kan ta på dem, vendes de i melet. Rist av overflødig mel og legg dem så i eggeblandingen. Til slutt ruller du dem i brødrasp. Varm opp igjen frityrkjelen til riktig temperatur, senk gulrøttene tilbake i oljen og la dem fritere til de er gylne.
- 5Legg de varme gulrotfriesene på et fat, dryss over litt sesamfrø og server de sammen med urtedippen.
- 1