Ribbe med glaze og rosenkålsalat
Over 60 min
MiddelsTips!
Lag en ball av aluminiumsfolie og legg under ribba. Da renner fettet bort og svoren blir lettere sprø.
Slik gjør du
Hasselbackpoteter
- 1Rut svoren med kniv, nesten ned til kjøttet. Bland krydderet og gni det inn i ribba. Legg den med svoren opp i en form og tilsett Coca-Cola, appelsinsaft og løk. Dekk med folie og damp ribba i 50 min. på 240 ̊C. Ta av folien og skru ned til 180 ̊C. Stek videre i 1,5–2 t til kjøttet er mørt og svoren sprø.
- 2Ha alle ingrediensene til glazen i en kjele og kok i 25 min til den er halve mengden. Ta ut ribba og la den hvile i 10 min. Skjær av svoren og pensle kjøttet godt med glaze. Sett den tilbake i ovnen på 225 ̊C i 5–10 min.
Del ribba i stykker og skjær svoren i terninger som kan drysses over retten ved servering. - 3Stek rosenkål i panne med margarin på høy varme til den er myk. Ha i 1⁄2 ts salt. Avkjøl rosenkålen og bland inn appelsin og granateplekjerner. Visp sammen ingrediensene til dressingen. Ha blandingen over, bland godt og smak til med salt og pepper. Dryss over pistasjnøtter.
- 4Skjær potene i tynne skiver nesten helt igjennom. Legg dem i en smurt ildfast form. Ha over laurbærblad, timian og smør og krydre med salt og pepper. Dekk til med folie og stek i 30 min på 180 ̊C. Ta av folien og la dem stå i nye 30–40 min til de er møre.
- 5Ha alle ingrediensene til rødkålen i en kjele. La det hele småkoke i 30 min til kålen er mør. Rør litt av og til. Smak til med salt, pepper og ev. litt sukker og ekstra eddik. Tilsett gjerne litt stekesjy fra ribben for en fyldig smak.Tips!
Rødkål kan lages minst to dager før servering.
- 1