Scones til frokost

Scones til frokost
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

La julestria rulle sine egne veier og nyt en lat morgen med ferske scones og en kopp te med smak av kanel og stjerneanis. (oppskriften gir ca. 10 stk)

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC varmluft. Bland hvetemel, salt og bakepulver i en bolle. Kutt smøret i terninger og ha det i bollen. Bruk hendene til å elte det sammen.
  2. Deretter tilsetter du sukker. Varm opp melken i en kjele til den er fingervarm, ca. 37 ºC. Del sitronen og press halvparten i melken. Tilsett vaniljeekstrakt. Bland inn væsken med de tørre ingrediensene - litt om gangen. Deigen kan virke ganske bløt i starten, så elt inn litt mer mel om den trenger det, men pass på å ikke elte for mye - da kan de bli harde og tørre. Når deigen er godt blandet kan du ha den over på kjøkkenbenken.
  3. Del deigen i to deler og klem hver deig til en sirkel, ca. 4 cm tykk. Kutt den i trekanter eller finn frem en rund form. Stikk ut formen og ha dem over på et stekebrett med bakepapir. Gjenta til det ikke er mer deig igjen. Pensles med egg og stekes i ovnen i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.