Rømmegrøt

Rømmegrøt
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Spekemat og rømmegrøt har lange tradisjoner i Norge. Utrolig godt er det også. Rømmegrøt kan du lage enkelt fra grunnen av, men du får også kjøpt det ferdig i butikken. Server smør, sukker og kanel til.

Fremgangsmåte

  1. La rømmen koke i ca. 5 minutter.
  2. Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
  3. La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
  4. Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
  5. Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen. Oppskrift fra matprat.no