Ingredienser
Småkaker hører julen til. Årets favoritter er peppernøtter og risboller. Det eneste minuset: de blir ikke liggende lenge i boksen…
Fremgangsmåte
-
Smelt kokosfett og sjokolade i en kasserolle på lav varme. La det avkjøles.
-
Bland sammen egg og sukker til en eggedosis. Bland i sjokoladerøren. Ha i puffet ris, hasselnøtter og sesamfrø. Spar litt nøtter og frø til topping.
-
Form små boller ved hjelp av 2 spiseskjeer. Legg over på bakepapir. Strø litt nøtter og sesamfrø på toppen før de settes i kjøleskapet for å stivne.
-
Ha smør, sirup, fløte og sukker i en kasserolle. Kok forsiktig opp på lav temperatur. La blandingen avkjøles.
-
Tilsett mel, natron og krydder. Bland alt godt sammen. La deigen hvile en time i kjøleskapet. Rull ut små kuler av deigen og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
-
Stek i ovnen på 175 ºC i ca. 5-8 minutter.