Risboller og peppernøtter

Risboller og peppernøtter
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Småkaker hører julen til. Årets favoritter er peppernøtter og risboller. Det eneste minuset: de blir ikke liggende lenge i boksen…

Fremgangsmåte

  1. Smelt kokosfett og sjokolade i en kasserolle på lav varme. La det avkjøles.
  2. Bland sammen egg og sukker til en eggedosis. Bland i sjokoladerøren. Ha i puffet ris, hasselnøtter og sesamfrø. Spar litt nøtter og frø til topping.
  3. Form små boller ved hjelp av 2 spiseskjeer. Legg over på bakepapir. Strø litt nøtter og sesamfrø på toppen før de settes i kjøleskapet for å stivne.
  4. Ha smør, sirup, fløte og sukker i en kasserolle. Kok forsiktig opp på lav temperatur. La blandingen avkjøles.
  5. Tilsett mel, natron og krydder. Bland alt godt sammen. La deigen hvile en time i kjøleskapet. Rull ut små kuler av deigen og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
  6. Stek i ovnen på 175 ºC i ca. 5-8 minutter.