Sprø saker

Juleribbe med sprø svor!

Over 60 min
Middels
Sprø saker

Slik gjør du

    1. 1
      Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt
      i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå «blåser»
      ribba seg opp og svoren spriker. Fjern folien og
      reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribba
      tilbake midt i ovnen og stek den videre i
      ca. 1-11/2 time for tynnribbe, ca. 2 -21/2 time
      for familieribbe. La ribba hvile i 20 minutter før du skjærer i den.
    2. 2
      Kjøper du en ukrydret ribbe må den saltes
      og pepres tre dager før den skal tilberedes.
      Gni krydderet godt inn og la ribben stå kaldt.
      Legg ribba i en langpanne med svoren opp. Det er viktig at høyden på ribba er noenlunde lik på begge sider, det gir et fint og jevnt resultat.
    3. 3
      Du kan bruke en ball
      av folie under til å støtte opp ribben.
      Hell på vann og dekk formen med
      aluminiumsfolie. Folien må være helt
      tett for at dampingen skal bli vellykket.
      Spør oss i ferskvaren om tips og råd!
    4. 4
      Fiken, små røde epler,
      klementiner, appelsiner,
      valnøtter, timian, rosenkål,
      rosmarin, rødkål, surkål,
      svisker, tyttebær, poteter,
      sjysaus eller brun saus.
      Alt finner du hos oss i SPAR.