Sprø saker
Juleribbe med sprø svor!
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
- 1Forvarm ovnen til 230 °C. Sett langpanna midt
i ovnen og damp i ca. 45 minutter. Nå «blåser»
ribba seg opp og svoren spriker. Fjern folien og
reduser temperaturen til 200 °C. Sett ribba
tilbake midt i ovnen og stek den videre i
ca. 1-11/2 time for tynnribbe, ca. 2 -21/2 time
for familieribbe. La ribba hvile i 20 minutter før du skjærer i den. - 2Kjøper du en ukrydret ribbe må den saltes
og pepres tre dager før den skal tilberedes.
Gni krydderet godt inn og la ribben stå kaldt.
Legg ribba i en langpanne med svoren opp. Det er viktig at høyden på ribba er noenlunde lik på begge sider, det gir et fint og jevnt resultat. - 3Du kan bruke en ball
av folie under til å støtte opp ribben.
Hell på vann og dekk formen med
aluminiumsfolie. Folien må være helt
tett for at dampingen skal bli vellykket.
Spør oss i ferskvaren om tips og råd! - 4Fiken, små røde epler,
klementiner, appelsiner,
valnøtter, timian, rosenkål,
rosmarin, rødkål, surkål,
svisker, tyttebær, poteter,
sjysaus eller brun saus.
Alt finner du hos oss i SPAR.
- 1