Saus til ribbe og medisterkaker

God saus til ribba og medisterkakene er viktig. Prøv denne enkle og gode oppskriften.

20 min
Middels
Saus til ribbe og medisterkaker

Slik gjør du

    1. 1
      Smelt 4 ss smør i en jerngryte, ha i ca 3 ss mel og brun dette. Rør godt underveis og pass på til det begynner å bli brunt. Tas til side.
    2. 2
      Løft vekk ribba fra formen den har stekt i. Tilsett litt vann og kok ut panna - bruk en steikespade e.l. og skrap godt i bunnen.

      Sil dette i mel- og smørblandingen - som ikke bør være for varm. Rør godt. Om det er kraft fra medisterkakene, så kan dette også brukes i sausen.
    3. 3
      Om sausen blir for tykk, kan potetvannet, grønnsaksvannet etc. brukes til å lage den tynnere. Sausen til ribbe skal ikke være tykk.

      Ha i en klype sukker, smak på sausen og tilsett mer salt og pepper dersom det er nødvendig. Bruk sukkerkulør for å få en mørkere saus.

Lignende oppskrifter