Langtidsstekt ribbe
Ribba stjeler oppmerksomheten hver jul, men vi unner den all tiden i rampelyset. Denne langtidsstekte ribba vil garantert gjøre suksess.
Over 60 min
MiddelsSlik gjør du
Ribbe
- 1Gni ribba inn med salt og pepper dagen før steking.
- 2Dekk med folie og legg den i en stor ild-fast form eller langpanne. Fordel krydder rundt kjøttet og hell over juice. Sett ovnen på 80 ºC og bak ribba i 10 timer.
- 3Skru opp varmen til 220 ºC og stek den ferdig så svoren popper. Dette tar ca. 30 minutter, men følg med så svoren ikke blir brent! La ribba hvile i 15 minutter før servering.
- 1
Saus
- 1Sil bort krydderet fra stekesjyen, og ha ca. 2 dl sjy i en gryte. Press i saften av 2 appelsiner. Rør ut maisenna med 1 dl kremfløte og tilsett under røring i den varme sausen.
- 1
Grønnkål og kålrotmiks
- 1Skrell kålroten og del den opp i ca. 1 cm tykke skiver. Ha kålroten i en ildfast form og ha over 3 fedd grovhakket hvitløk og 3 ss solsikkeolje.
- 2Stek i ovnen under ribba de siste 45 minuttene (eller rett før servering). Del opp eplene og la dem steke med kålroten de siste 10 minuttene.
- 3Surr grønnkålen i en stekepanne med litt smør, og server sammen med kålroten og eplene.
- 4SPAR julehefte 2019
- 1