Langtidsstekt ribbe

Ribba stjeler oppmerksomheten hver jul, men vi unner den all tiden i rampelyset. Denne langtidsstekte ribba vil garantert gjøre suksess.

Over 60 min
Middels
Langtidsstekt ribbe

Slik gjør du

  1. Ribbe

    1. 1
      Gni ribba inn med salt og pepper dagen før steking.
    2. 2
      Dekk med folie og legg den i en stor ild-fast form eller langpanne. Fordel krydder rundt kjøttet og hell over juice. Sett ovnen på 80 ºC og bak ribba i 10 timer.
    3. 3
      Skru opp varmen til 220 ºC og stek den ferdig så svoren popper. Dette tar ca. 30 minutter, men følg med så svoren ikke blir brent! La ribba hvile i 15 minutter før servering.
  2. Saus

    1. 1
      Sil bort krydderet fra stekesjyen, og ha ca. 2 dl sjy i en gryte. Press i saften av 2 appelsiner. Rør ut maisenna med 1 dl kremfløte og tilsett under røring i den varme sausen.
  3. Grønnkål og kålrotmiks

    1. 1
      Skrell kålroten og del den opp i ca. 1 cm tykke skiver. Ha kålroten i en ildfast form og ha over 3 fedd grovhakket hvitløk og 3 ss solsikkeolje.
    2. 2
      Stek i ovnen under ribba de siste 45 minuttene (eller rett før servering). Del opp eplene og la dem steke med kålroten de siste 10 minuttene.
    3. 3
      Surr grønnkålen i en stekepanne med litt smør, og server sammen med kålroten og eplene.
    4. 4
      SPAR julehefte 2019