Ingredienser
Denne friske salaten gjør seg veldig godt til lunsj, både med og uten sashimi.
Fremgangsmåte
-
Start med å lage ponzusaus ved å blande soyasaus, Ketjap Manis, honning, eplesidereddik og sukker. Tilsett revet limeskall, kun det grønne, og saften fra 1 lime. Kutt opp koriander og chili og bland dette inn i sausen. Ønsker du en mindre sterk saus, halverer du mengden chili i oppskriften. Sausen smaker mer når den har stått litt og kan gjerne lages dagen før. (NB! Hvis du ikke har anledning til å lage selv kan ponzusaus kjøpes ferdig).
-
Skjær laksen i tynne skiver og legg den på et serveringsbrett. Hold den kjølig til den skal serveres.
-
Skrell eplene og del dem i tynnes staver. Kutt opp vårløk i tynne strimler og bland epler, vårløk og råkostmix i en bolle. Rør sammen eplesidereddik, sukker og sesamolje i et lite glass og hell blandingen over grønnsakene i bollen. Vend salaten godt.
-
Del hjertesalaten i fire og gni den inn med olje, salt og pepper. Stek med snittflaten ned på grillen eller i en varm stekepanne, i et par minutter. Snu og stek i 2 minutter til på den andre siden. Rist sesamfrøene på medium varme i en tørr panne til de blir gylne.
-
Legg hjertesalatene på et serveringsfat sammen med litt laks og råkosten og hell over litt ponzusaus, sesamfrø og finsnittet vårløk. Serveres med en båt med lime og resten av ponzusausen i en liten skål.