Råkostsalat med sashimi og grillet hjertesalat

Råkostsalat med sashimi og grillet hjertesalat
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne friske salaten gjør seg veldig godt til lunsj, både med og uten sashimi.

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage ponzusaus ved å blande soyasaus, Ketjap Manis, honning, eplesidereddik og sukker. Tilsett revet limeskall, kun det grønne, og saften fra 1 lime. Kutt opp koriander og chili og bland dette inn i sausen. Ønsker du en mindre sterk saus, halverer du mengden chili i oppskriften. Sausen smaker mer når den har stått litt og kan gjerne lages dagen før. (NB! Hvis du ikke har anledning til å lage selv kan ponzusaus kjøpes ferdig).
  2. Skjær laksen i tynne skiver og legg den på et serveringsbrett. Hold den kjølig til den skal serveres.
  3. Skrell eplene og del dem i tynnes staver. Kutt opp vårløk i tynne strimler og bland epler, vårløk og råkostmix i en bolle. Rør sammen eplesidereddik, sukker og sesamolje i et lite glass og hell blandingen over grønnsakene i bollen. Vend salaten godt.
  4. Del hjertesalaten i fire og gni den inn med olje, salt og pepper. Stek med snittflaten ned på grillen eller i en varm stekepanne, i et par minutter. Snu og stek i 2 minutter til på den andre siden. Rist sesamfrøene på medium varme i en tørr panne til de blir gylne.
  5. Legg hjertesalatene på et serveringsfat sammen med litt laks og råkosten og hell over litt ponzusaus, sesamfrø og finsnittet vårløk. Serveres med en båt med lime og resten av ponzusausen i en liten skål.