Kefta med smaksrik ris pilaff

Meze er Midtøstens tapas og har mange smakfulle klassikere. Her er oppskrift på Marokkanske kefta - proppfulle av varme krydder og urter, og smaksrik ris pilaff med rosiner, mandler, granateple og frisk mynte.

40-60 min
Enkel
Kefta med smaksrik ris pilaff
Tips!

Kjøttbollene blir ekstra gode dersom du lar deigen stå en time og trekke smak fra alle de gode krydderne og urtene.
Enkelte risvarianter anbefales å bløtlegges i kaldt vann 30 minutter før koking - sjekk fremgangsmåte på pakken nøye. Følg anbefalt væskemengde.

Slik gjør du

  1. Kefta (ca. 16 boller)

    1. 1
      Bland sammen alle ingrediensene og form deigen til avlange små boller.
    2. 2
      Stek kjøttbollene på litt sterk varme i en panne med olivenolje, helt til de er gjennomstekte.
  2. Ris pilaff

    1. 1
      Bløtlegg risen etter anvisning. Skyll risen 2 ganger i kaldt vann, sil godt av.
    2. 2
      Ha olje og smør i en kjele på middels sterk varme. Fres løk og hvitløk blankt, tilsett ris og gurkemeie, la det surre sammen i ca. 2 minutter.
    3. 3
      Hell på kokende buljong og rosiner. Kok etter anvisning på rispakken.
    4. 4
      Ta risen av varmen og la den stå under lokk i omtrent 10 minutter. Rør opp risen med en gaffel, ha den på et stort serveringsfat.
  3. Til topping

    1. 1
      Fordel kjøttbollene over, dryss over mandler, granateple og hakket frisk mynte.