Hummus
Hummus er en verdenskjent og klassisk dipp fra Midtøsten med kikerter og tahini som du rett og slett burde lage en stor porsjon av.
20 min
Enkel
Slik gjør du
Hummus
- 1Sil av og skyll kikertene godt i rennende vann, ha de deretter i en foodprosessor med hvitløk, tahini, sitron og salt.
- 2Kjør på høy hastighet til en jevn røre, spe med olivenolje. Smak til med salt og ev. litt ekstra sitron.
- 1
Til pynt
- 1Bre hummusen utover en tallerken, ha over olivenolje, pynt med malt paprika, bladpersille og oliven.Tips!
Hummus holder seg minst i 5 dager, oppbevart kjølig.
- 1
Hjemmelaget tahini (1 porsjon)
- 1Ha sesamfrø, olivenolje og salt i en foodprosessor. Kjør sammen til en glatt masse. Smak til med salt.Tips!
Ha tahini på et glass med tett lokk og oppbevar kjølig. Den holder seg minst én uke i kjøleskap.
- 1