Ingredienser
Fremgangsmåte
-
Fjern beinet fra lammekjøttet og skjær det i store terninger. Du kan også tilberede kjøttet med beinet, da blir det enda mer smak. Varm smør i en stor gryte over middels høy varme og brun lammekjøttet i omganger til det er gyllent på alle sider. Ta kjøttet ut av gryten og sett til side.
-
I samme gryte, tilsett løk og stek den i ca. 5 minutter til løken er myk og gjennomsiktig.
-
Legg kjøttet tilbake i gryten og krydre det med salt og pepper. Tilsett kjøttkraft, kok opp, reduser varmen og la det småkoke under lokk i ca. 1,5 time eller til kjøttet er mørt.
-
Når kjøttet er mørt, rør inn Seterrømme eller Crème Fraîche og brunostskivene. La det småkoke i ytterligere 10 minutter til brunosten er smeltet og sausen er jevn. Smak til med salt og pepper.
-
Rør inn den finhakkede persillen rett før servering. Server gryten varm sammen med kokte poteter eller potetmos, og gjerne med nytrukket brokkoli eller aspargesbønner og en skje tyttebærsyltetøy.
-
Oppskriften er laget ved hjelp av kunstig intelligens.