Cæsarsalat med kalkun, smilede egg og syltede rødbeter
Julens beste rester? Har du litt kalkun til overs smaker det utrolig godt i en cæsarsalat. Her er en vri på den klassiske salaten, med syltynne ristede brødskiver, egg og syltede rødbeter.
20-40 min
Middels
Slik gjør du
Dressing
- 1Visp sammen eggeplommer, sennep, gaffelbit, hvitløk og presset sitron i en bolle.
- 2Spe med olje i en tynn stråle, pisk kraftig hele tiden til dressingen tykner.Tips!
Bruk en stavmikser og kjør majonesen helt jevn før du rører inn parmesan for ekstra luftig dressing.
- 3Rør inn parmesan, smak til med sitron, salt og pepper.
- 1
Salat
- 1Sprøstek bacon i en panne på høy varme, skru ned varmen, tilsett 2 ss smør, vend inn kalkunkjøtt.
- 2Stek brødskivene i smør på middels sterk varme til de er sprø. Riv over hvitløk mot slutten av steketiden.Tips!
Stekt loff kan erstattes med brødkrutonger.
- 3Skyll og riv salaten i store biter. Legg den på et stort fat eller lag porsjoner.
- 4Fordel alle ingrediensene over, avslutt med stekt loff og revet parmesan.
- 1