Cæsarsalat med kalkun, smilede egg og syltede rødbeter

Julens beste rester? Har du litt kalkun til overs smaker det utrolig godt i en cæsarsalat. Her er en vri på den klassiske salaten, med syltynne ristede brødskiver, egg og syltede rødbeter.

20-40 min
Middels
Cæsarsalat med kalkun, smilede egg og syltede rødbeter

Slik gjør du

  1. Dressing

    1. 1
      Visp sammen eggeplommer, sennep, gaffelbit, hvitløk og presset sitron i en bolle.
    2. 2
      Spe med olje i en tynn stråle, pisk kraftig hele tiden til dressingen tykner.
      Tips!

      Bruk en stavmikser og kjør majonesen helt jevn før du rører inn parmesan for ekstra luftig dressing.

    3. 3
      Rør inn parmesan, smak til med sitron, salt og pepper.
  2. Salat

    1. 1
      Sprøstek bacon i en panne på høy varme, skru ned varmen, tilsett 2 ss smør, vend inn kalkunkjøtt.
    2. 2
      Stek brødskivene i smør på middels sterk varme til de er sprø. Riv over hvitløk mot slutten av steketiden.
      Tips!

      Stekt loff kan erstattes med brødkrutonger.

    3. 3
      Skyll og riv salaten i store biter. Legg den på et stort fat eller lag porsjoner.
    4. 4
      Fordel alle ingrediensene over, avslutt med stekt loff og revet parmesan.