Scones med clotted cream og syltetøy

Afternoon Tea er en engelsk måltidstradisjon som serveres på ettermiddagen. Her blir blant annet Scones med clotted cream ofte servert.

20-40 min
Middels
Scones med clotted cream og syltetøy
Tips!

Clotted cream har lang avkjølingstid og bør lages dagen før.

Slik gjør du

  1. Clotted cream

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 80 ⁰C.
    2. 2
      Hell fløten i en liten ildfast form (ca. 20x20 cm). Stek på midterste rille i ca. 12 timer.
    3. 3
      Avkjøl på kjøkkenbenken til kremen har romtemperatur.
    4. 4
      Dekk til med plastfilm og sett kjølig i 8 timer.
    5. 5
      Fjern den litt tykke snerken på toppen, skrap av kremen (clotted cream) som ligger under med en skje.
    6. 6
      Ha det over i en bolle, rør godt sammen og sett kjølig frem til servering.
      Tips!

      Kremen holder seg fint 2-3 dager i kjøleskap.

  2. Scones (ca. 14 stk)

    1. 1
      Forvarm stekeovnen til 220 ⁰C og legg bakepapir på ett stekebrett.
    2. 2
      Ha de tørre ingrediensene i en bolle. Del smør i terninger og smuldre det helt fint med melet.
    3. 3
      Pisk sammen egg og melk, rør det inn. Ikke jobb for mye med deigen, da kan sconesene bli seige.
    4. 4
      Ha deigen på ett bakepapir (eller bord) med bittelitt mel. Trykk eller kjevle ut deigen til den er ca. 2 cm tykk.
    5. 5
      Stans ut små rundinger med et glass (ca. 6 ½ cm) og legg på stekebrettet. Gjenta til du har brukt hele deigen.
    6. 6
      Deretter pensler du med sammenvispet egg og melk. Stek på midterste rille i 12-14 minutter. Avkjøl på rist.
    7. 7
      Del i to og server med clotted cream og jordbærsyltetøy.
      Tips!

      Clotted cream kan erstattes med pisket kremfløte eller mykt smør.