Julepai med frukt og bær

Julepai med frukt og bær
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Mørdeigsbunn. Smak litt på ordet - og topp det med krem, bringebær, fiken, smuldret pepperkake og melisdryss. Dette er jul i form!

Fremgangsmåte

  1. Start med å smuldre sammen alle ingrediensene for hånd i en bolle. Kna det sammen til en fast deig som ikke er klissete. Pass på å ikke kna for lenge og spe med litt mer appelsinsaft hvis det trengs.
  2. Bruk en springform, en paiform eller en ildfast form. Klem deigen ned i formen og opp på sidene. Sett kjølig i 1 time.
  3. Stek i ovnen på 175 ºC i ca. 20 minutter.
  4. Pisk kremfløte og sukker til det er middels tykt.
  5. Ha det i paibunnen og topp med frukt og bær.
  6. Knuste pepperkaker, nøtter og rosmarinkvister er fint til servering.