Risboller og peppernøtter
Småkaker hører julen til. Årets favoritter er peppernøtter og risboller. Det eneste minuset: de blir ikke liggende lenge i boksen…
40-60 min
EnkelSlik gjør du
Risboller
- 1Smelt kokosfett og sjokolade i en kasserolle på lav varme. La det avkjøles.
- 2Bland sammen egg og sukker til en eggedosis. Bland i sjokoladerøren. Ha i puffet ris, hasselnøtter og sesamfrø. Spar litt nøtter og frø til topping.
- 3Form små boller ved hjelp av 2 spiseskjeer. Legg over på bakepapir. Strø litt nøtter og sesamfrø på toppen før de settes i kjøleskapet for å stivne.
- 1
Peppernøtter
- 1Ha smør, sirup, fløte og sukker i en kasserolle. Kok forsiktig opp på lav temperatur. La blandingen avkjøles.
- 2Tilsett mel, natron og krydder. Bland alt godt sammen. La deigen hvile en time i kjøleskapet. Rull ut små kuler av deigen og legg dem på en stekeplate med bakepapir.
- 3Stek i ovnen på 175 ºC i ca. 5-8 minutter.
- 1