Ingredienser
Lag grønnkålpai med vellagret Valdres Ost og en frisk appelsinsalat til.
Fremgangsmåte
-
Smuldre smør og mel til en grynete masse. Tilsett vann og salt og kna raskt sammen til en smidig deig.
-
Pakk deigen i plastfolie og legg den i kjøleskapet i 30 minutter. Kjevle deigen. Bruk en springform, en paiform eller en ildfast form. Klem deigen ned i formen og opp på sidene.
-
Prikk til slutt med en gaffel.
-
Bland sammen egg, fløte og revet ost i en bolle.
-
Strimle grønnkålen og stek på middels varme med hakket hvitløk og løk i båter, sammen med litt salt og pepper til kålen er blitt litt myk. Ha dette i eggeblandingen. Bland sammen.
-
Hell røren over i paibunnen og stek i ovnen på 175 ºC i 30-40 minutter.
-
Bland sammen saften fra appelsinen, eddik og olje til en vinaigrette i en skål. Ha i salt og pepper.
-
Skjær klementinene i tynne skiver.
-
Rist mandlene i en stekepanne på middels varme noen minutter.
-
Ha salaten og klementinskivene på et fat. Hell over vinaigretten og topp med delte, friske fiken, hakkede mandler og litt frisk timian