Grateng med blåmuggost og nydelige sommergrønnsaker

Grateng med blåmuggost og nydelige sommergrønnsaker
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne gratengen passer perfekt som tilbehør til grillmaten, eller du kan servere den som en vegetarrett. Blåmuggosten setter fart på sakene!

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 ºC. Brekk blomkålen i buketter, for så å dele de i tynne skiver. Skrell poteter og del i tynne skiver. Skrell løk og skjær opp i ringer. Ha alt i en ildfast form.
  2. Bland sammen melk, revet ost og krydder i en bolle. Hell blandingen over grønnsakene og bland forsiktig slik at væsken renner mellom lagene. Stekes i ovn i ca. 45 minutter.
  3. Når det er 5 minutter igjen, deles blåmuggosten i mindre biter og fordeles på toppen av formen.
  4. Server med en neve fersk timian, urteolje og nykvernet pepper. Perfekt rett som tilbehør til sommerens grillmat eller som en vegetarrett.
  5. Urteolje: Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser. Miks sammen til en grønn olje og drypp litt over gratengen.