Ingredienser
Denne gratengen passer perfekt til middag eller som tilbehør. Toppet med deilig blåmuggost som setter fart på smakene!
Fremgangsmåte
-
Sett ovnen på 200 ºC. Brekk blomkålen i buketter, for så å dele de i tynne skiver. Skrell poteter og del i tynne skiver. Skrell løk og skjær opp i ringer. Ha alt i en ildfast form.
-
Bland sammen melk, revet ost og krydder i en bolle. Hell blandingen over grønnsakene og bland forsiktig slik at væsken renner mellom lagene. Stekes i ovn i ca. 45 minutter.
-
Når det er 5 minutter igjen, deles blåmuggosten i mindre biter og fordeles på toppen av formen.
-
Server med en neve fersk timian, urteolje og nykvernet pepper. Vel bekomme!
-
Urteolje: Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser. Miks sammen til en grønn olje og drypp litt over gratengen.