Asiatiske grillspyd med asian slaw

Asiatiske grillspyd med asian slaw
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Miks, match, smak og nyt! Her har du 3 grillspyd med sommerkoteletter, laksefilet og kylling, smaksatt med ferdige sauser og dipper. Med asian slaw, en smakfull salat og dressing med soyasaus, ingefær og hvitløk blir dette en asiatisk helaften!

Fremgangsmåte

  1. Start med å lage grillspydene, sett til side og lag salaten. Sett salaten kjølig og la den trekke smak mens du griller de ulike spydene.
  2. Spyd med sommerkoteletter: Skjær vekk beinet på sommerkotelettene, del kjøttet i litt tynne strimler. Træ på fire spyd. Grill på litt sterk varme, pensle med mangochutney når kjøttet nesten er ferdigstekt, dryss over sesamfrø.
  3. Spyd med laksefilet: Del laksefilet i to på langs og træ på fire spyd. Dryss over pepper, pensle med olje og grill på litt sterk varme. Pensle med sataysaus (chop suey woksaus) mot slutten av steketiden og dryss over peanøtter. Press over litt lime til slutt.
  4. Spyd med kylling: Kutt kyllingkjøttet i litt mindre biter, træ på fire spyd. Dryss over salt og pepper. Pensle med olje, og grill på høy varme. Ha godt med teriyakisaus over kjøttet mot slutten av steketiden.
  5. Asian slaw: Rens og kutt kål i tynne strimler. Bruk gjerne en mandolin eller ostehøvel. Rens og kutt gulrot og paprika i tynne strimler, skjær vårløken i tynne skiver. Ha det i en stor bolle, bland inn koriander. Rist cashewnøtter og sesamfrø i en panne på høy varme til det er litt gyllent og bland de med grønnsakene.
  6. Bland sammen ingrediensene til dressingen og vend den inn i grønnsaksblandingen.