Inspirasjon til matboksen

Hvem sier at matpakke behøver å være kjedelig eller alltid inneholde brødskiver? Her får du noen tips til høstens matbokser!

Ostesmørbrød
Har du dårlig tid, men har lyst på noe varmt, er ostesmørbrød et godt alternativ. Og for mange litt større barn er kanskje akkurat ostesmørbrød den første retten de lager helt selv, etter skolen eller før trening? Lett å lage – godt å spise.

Ostesmørbrød kan du variere nesten uendelig – etter smak og selvsagt etter hva du har i kjøleskapet. Liker du litt "sting" på smørbrødene er for eksempel Dijonsennep et godt tips.

Vi har laget én av våre ostesmørbrød-favoritter og oppskriften på den finner du her!

Kalkunsalat
Prøv en deilig kalkunsalat med fullkornspasta, ostebiter og friske grønnsaker – en salat som gir deg godt og sunt påfyll. Prikken over i`en er en god dressing! Den lager du enkelt selv – vi anbefaler å ha den i et lite beger ved siden av. Hell over dressingen når du skal nyte lunsjen din så holder salaten seg knasende frisk.

Oppskriften på kalkunsalat i boks finner du her!

Müslimuffins
Muffins i matpakka? Absolutt! Muffins kommer i mange varianter. Ikke bare de søte vi spiser i bursdager eller på kafe – det går nemlig an å lage sunne, gode muffins også!

Vår muffins er med bl.a. gulrot, kesam og havregryn. Perfekte i matboksen, i lunsjen eller før leksene. Muffinsene kan godt fryses – bare ta opp en om morgenen, så er den tint og klar til å nytes etter skole eller jobb. Kjekt, ikke sant?

Matpakke-muffins er lett å variere og både banan eller friske bær er godt å ha i. Prøv deg gjerne frem med grovere meltyper også, hvis du foretrekker det.

Oppskriften på sunne müslimuffins finner du her!