Funkygine deler sine beste matpakketips

Foto: Bakehuset

Enkelte snakker om tørr og kjedelig brødmat i matpakka, men det er bare å bestemme seg; lag noe annet enn tørre, kjedelige skiver! Her deler treningsblogger Funkygine sine beste tips til matpakkene fremover.

Treningsblogger Jørgine Massa Vasstrand, for mange kjent som «Funkygine», sverger til grove skiver med næringsrikt pålegg. Hun beskriver seg selv som over gjennomsnittet glad i brødskiver.

- Grovt brød er en fin kilde til både fiber og langsomme karbohydrater. Det gir god energi som varer lenge og ikke minst metthetsfølelse. I tillegg til å være vår viktigste kilde til fiber, inneholder grovbrød både vitaminer og mineraler som kroppen trenger. Jeg kjøper godt brød som scorer høyt på grovhetsskalaen og peiser på med næringsrikt pålegg, sier Jørgine som har fokus på helse, kosthold og trening i bloggen og sine sosiale medier-kanaler.

Når det kommer til trening mener Jørgine det er viktig å variere og la seg utfordre. Det samme gjelder på brødskivefronten.

- Jeg blir riktignok aldri lei av grove skiver med hjemmelaget pesto, spekeskinke og smøreost, eller brunostskive med syltetøy, men jeg liker å teste ut nye kombinasjoner så det ikke blir kjedelig. 

Her er Jørgines beste matpakketips:

1. En matboks med flere «rom» er gull. Da er det lettere å forberede en mer variert matboks med mer frukt og grønt i tillegg til brødskivene. Dessuten ser det fristende ut med litt forskjellig i matpakka.

2. Fem om dagen starter i matboksen! Det behøver ikke være noe fancy. Ta det du har i kjøleskapet, det er likegyldig om det er brokkoli eller mango. Ungene mine spiser mer om frukt og grønt kuttes i små biter. Og om du bruker banan, avokado, epler eller pærer, husk å ha på litt sitron så blir det ikke brunt i løpet av dagen.

3. Velg grovt eller ekstra grovt brød til matpakken. Brød inneholder alle næringsstoffer kroppen trenger, og bidrar til god metthetsfølelse, stabilt blodsukker og konsentrasjon gjennom dagen. For både store og små.

4. Godt og saftig brød med pålegg man liker, er alt annet enn kjipt! Du må bare legge litt kjærlighet i smøringen. Variasjon og litt kreativitet er nøkkelen. Bare det å skjære brødet litt forskjellig fra gang til gang. På langs, på tvers, to skiver sammen, skjært på skrått eller i fire. Sett sammen skivene til doble blingser eller prøv brødspyd!

5. Du kan gjerne gå for Funkygine fiberbrød eller fiberstykker! Det er ekstra grovt, og er derfor naturlig rikt på kostfiber og et høyt innhold av proteiner. I tillegg er det selvfølgelig også nøkkelhullsmerket, saftig og holder seg lenge!

Funkygine Fiberbrød:
Funkygine Fiberbrød er et saftig og ekstra grovt brød som er naturlig rikt på kostfiber og har et høyt proteininnhold. Brødet har en grovhetsprosent på 93% og er nøkkelhullsmerket.


Funkygine Fiberstykker:
Funkygine Fiberstykker er laget på samme suksessoppskrift som brødet. De er myke og holder seg ferske lenge, ekstra grove og rike på proteiner og kostfiber. Den milde og runde smaken gjør at fiberstykkene passer til all slags typer av pålegg, og de kan i tillegg brukes som både pølsebrød og hamburgerbrød.

Funkygine-fiberstykker-1280x720.jpg

Du finner både Funkygine fiberbrød og Funkygine fiberstykker i din SPAR- eller EUROSPAR-butikk!

Relatert innhold

Våre mål innen bærekraft og miljø

SPAR har, som del av NorgesGruppen, en langsiktig ambisjon om å være bærekraftig og bli klimanøytral. Det betyr at vi skal være i førersetet for miljøvennlig transport og forebygging av matsvinn, og lede an i utviklingen og tilbudet av miljøvennlige produkter.