Vårens beste grønnsaker

Primører er prima vare!

Primører er betegnelsen på tidlige grønnsaker, altså de som kan høstes først ved en ny sesong. Det som kjennetegner disse grønnsakene er at de ofte er små i størrelsen og veldig gode på smak.

Nå er med andre ord tiden inne for å fråtse i deilige grønnsaker som spisskål, asparges, vårløk, reddik, nepe, nypoteter og gulrøtter. 

La grønnsakene spille hovedrollen på middagsbordet og pass på at du tilbereder de riktig. Primører har ofte et tynt skall og trenger ikke å skrelles, vask heller grønnsakene grundig.

For at de ikke skal miste sin delikate smak er det viktig at du ikke koker grønnsakene for lenge, de er aller best hvis de fremdeles har litt knekk i seg. Synes du dette er vanskelig kan det være en idé å steke grønnsakene i steden for å koke de.

La deg inspirere av sesongens råvarer og la også magen nyte våren. Under finner du noen oppskrifter med primører. 

Relatert innhold