Tips til julekalenderen

Nellikappelsin eller en liten pakke hver dag? Det er mange måter man kan lage en julekalender på - her får du gode tips!

Mange kjøper en ferdig julekalender i butikken, og her er utvalget stort. Men hvis du heller ønsker en hjemmelaget variant, har du også mange valgmuligheter – og det trenger ikke ta alt for lang tid eller koste for mye. Her er forslag til ulike måter å lage adventskalender på.

Aktivitetskalender

Hva med å bytte ut gavene med morsomme aktiviteter man kan gjøre sammen? De fleste barn synes det er stas å ha litt ekstra tid sammen med foreldre og søsken i julen. Lag en lapp til hver dag i kalenderen der det står beskrevet koselige aktiviteter dere kan gjøre sammen. Forslag til aktiviteter: lage julekaker, lese en bok sammen, lage julepynt, ake ute, gå på ski, lage ønskeliste til julenissen eller synge julesanger.

Bokkalender

Det finnes flere bøker som er laget for å være en julekalender. Bøkene er delt inn i 24 kapitler slik at man kan lese et kapittel hver dag. Dette er en hyggelig kalender som gir en god stund for både liten og stor i juletiden. Eksempler på bøker er «Snøsøsteren», «Karsten og Petras julebok», «Julemysteriet»,  «Desembergata 24», «Jul i Storskogen» og «Pulverheksa og julenissen». 

Rebuskalender

Lag 24 rebusoppgaver der svaret i alle oppgavene til sammen danner et skattekart, en gåte eller en setning om hvor man kan finne en gave på julaften. 

Adventslys

Hvorfor gjøre det vanskelig? For noen holder det med en adventsstake med fire kubbelys, der lysene tennes hver søndag i desember. Bruk for eksempel et dekorativt fat til å sette fire kubbelys på. Pynt gjerne, men pass på brannsikkerheten. Bruk for eksempel glitter, olivengrener eller kristtorn. Det kan også være fint å sette en liten vase med en juleblomst på fatet.

Nellik i appelsinen

Gjør som skomaker Andersen og lag en nellikappelsin! Her trenger du kun en appelsin, nellikspiker og eventuelt en rød sløyfe til dekor. Så trekkes èn nellik ut av appelsinen for hver dag som går. Kanskje blir det nødvendig å skifte ut appelsinen i løpet av adventstiden, men dersom du legger den i kjøleskapet hver natt, holder den lengre.

Pakkekalender

Pakk inn 24 gaver i koselig julepapir. Disse kan for eksempel henges opp, legges i en eske eller settes dekorativt på en hylle. Tips til små gaver kan være: puslespill, småleker, refleks, godteri, tyggegummi, tannbørste, blyant, viskelær, badeskum, fargebok, sprettball, klistremerker eller pakker som kan deles opp over flere dager (for eksempel lego- eller hobbypakker).

Synes du det er mye med 24 gaver kan det være et alternativ å heller kjøpe, eller lage, fire gaver og at man får en hver av søndagene i advent.

SPAR ønsker deg en god adventstid!