Lag ditt eget rakfisklag
Tjuvstart julestemningen og lag deilig tradisjonsmat.
Noen middagsretter blir ekstra gode fordi man kun spiser de et par ganger i året. I ukesvis går nordmenn og gleder seg til lutefisk, ribbe, medisterkaker og ikke minst rakfisk.
Fisken med den kraftige duften og det deilig tilbehøret er det mange som elsker, men også mange som fint greier seg uten. Hvis du inviterer noen på rakfisklag for første gang kan det være lurt å servere fisk som ikke er lagret lenge. Den lukter mindre og har en mildere smak enn de vellagrede variantene.
Et tips kan også være å gå for filetene uten skinn og ben slik at gjestene ikke trenger å fingre så mye med fisken, da kan også førstereisspiserne nyte måltidet.
Men det er med rakfisk som med lutefisk, mye av moroa ligger i tilbehøret. Her er det mange muligheter, men under finner du forslag på tilbehør som gjør rakfisklaget til en suksess.
- En god lefse og godt flatbrød hører hjemme på et rakfisklag
- Kokte poteter
- Kokte egg
- Finhakket rødløk
- Rødbeter på glass
- Finhakket purre
- Rømme
- Godt smør
Bland gjerne den finhakkede rødløken og rødbetene sammen, dette gir ekstra fin farge til løken og smaker veldig godt.
Husk også at når det kommer til valg av rakfisk, lefse, flatbrød og poteter hjelper gjerne våre dyktige medarbeidere deg med å finne frem til det som gjør ditt rakfisklag perfekt. Lykke til!