Slik pynter du pepperkakehus!

Å lage pepperkakehus er en hyggelig juleaktivitet. Her viser vi deg tips til et dekorativt og fint pepperkakehus!

Pepperkakehus er morsomt for både store og små, men kan kreve litt tålmodighet. Vi har vel alle opplevd å trykke litt for hardt for å lime sammen to deler. Heldigvis kan du redde de fleste sprekker med melis og knekk (smeltet sukker). 

La barna få fritt spillerom og la de pynte sitt eget pepperkakehus med det de vil. Hvis du vil lage et dekorativt pepperkakehus til å bruke i en bordoppsetning eller som julepynt kan du pynte dette selv mens barna jobber med sitt hus. 

Tips: Pass på at du har nok melis og at du er forsiktig når du blander den ut med vann. Ta kun litt og litt – det er enklere å tilsette mer vann enn mer melis.

Kjøp inn NonStop, Seigmenn, konditorfarge, sølvkuler, små marshmallows, polkagriser, sukkerstenger og sprøyteposer (her kan du også bruke små plastposer som du klipper av tuppen på). Ønsker du vinduer i pepperkakehuset ditt kan det være en godt tips å bruke stive gelatinplater som du fester på innsiden av huset. Det er kun fantasien som setter grenser og du velger selv hva du vil pynte ditt hus med.