Verdens eggdag 14. oktober

Hvert år feires Verdens eggdag den andre fredagen i oktober. Egget har faktisk sin egen internasjonale organisasjon: The International Egg Commission!

Det er ikke uten grunn at egget kan kalles en unik matvare. Det er lett tilgjengelig, spises over hele verden, og oppbevares i sin naturlige emballasje, nemlig i eggeskallet. Egget blir gjerne kalt "naturens egen vitaminpille", fordi det inneholder en lang rekke med nyttige næringstoffer som kroppen trenger. Dessuten har det suverene egenskaper som vi drar nytte av i matlagingen.

Faktisk spiser nordmenn gjennomsnittlig et halvt egg per dag, og eggforbruket har økt her til lands de siste årene. Denne uken er det en ekstra grunn til å lage mat med egg, enten du disker opp med speilegg, eller omelett med røkelaks til frokost, eller lager en deilig grønnsakspai til middag. 

God feiring av Verdens eggdag! 

Relatert innhold

Toast med avokado, egg og Strandaskinke

Grillet toast med avokado, spekeskinke og bløtkokt egg er et ypperlig alternativ når tiden er knapp, men du har lyst på noe skikkelig godt.

Eggesalat med asparges

Denne friske salaten med egg, grillet asparges, hasselnøtter og parmesan krever lite og smaker mye.