Eggesalat med asparges

Eggesalat med asparges
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Denne friske salaten med egg, grillet asparges, hasselnøtter og parmesan krever lite og smaker mye.

Fremgangsmåte

  1. Kok eggene slik du liker dem. En lett smilende plomme er godt i denne salaten.
  2. Grill asparges, brød og sitron i ovnen eller ute på grillen.
  3. Strimle grønnkålen og ha den i en panne med litt olje eller smør. Ha i grovhakkede hasselnøtter. Stek grønnkål og nøtter noen minutter på middels varme til de får litt farge og kålen blir litt myk. Ha kål, nøtter og ruccola på et stort fat og vend salaten sammen.
  4. Ha over delt kokt egg, grillet asparges og raspet eller høvlet parmesan. Topp med olivenolje og frisk dill. Smak til med salt og pepper. Server med grillet sitron som du presser over, og grillet brød.
  5. Ønsker du en større rett, tilsetter du mer salat eller noen ferdigkokte, kalde poteter. Denne retten er perfekt til lunsj eller som tilbehør til fiskemiddag.