Chorizopai med squash

Chorizopai med squash
Personer

Tidsforbruk

40-60 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Vi serverer pai med punch! Paideig kan fylles med nær sagt hva som helst. Denne godbiten med sprøstekt chorizo, squash og fetaost får 10 av 10 poeng.

Fremgangsmåte

  1. Bland sammen mel, smør og salt i en bolle. Ha i 1-2 ss vann. Kna deigen godt og legg den i kjøleskap i 20 minutter.
  2. Trykk ut deigen i en springform med avtakbar kant. Trykk godt opp på kanten.
  3. Bland sammen egg, fløte og revet ost. Ha i litt hakkete urter, salt og pepper.
  4. Skjær chorizo og squash i mindre biter. Stekes på høy temperatur til det har fått litt farge. Ha eggeblandingen oppi paiskallet. Ha over stekt chorizo og squash.
  5. Stekes i ca. 30 minutter, eller til paien er fast i konsistensen. Pynt med tynne skiver av squash revet på langs og fetaost i biter.
  6. Eplesalat: Ha spinat, hvitløk og eple i en stekepanne med litt olje. Surres i pannen så det blir litt lunt.
  7. Ha det i en bolle og topp med pinjekjerner og litt olivenolje. Server salaten sammen med paien med fetaost og eplesalat.