Ingredienser
Vi serverer pai med punch! Paideig kan fylles med nær sagt hva som helst. Denne godbiten med sprøstekt chorizo, squash og fetaost får 10 av 10 poeng.
Fremgangsmåte
-
Bland sammen mel, smør og salt i en bolle. Ha i 1-2 ss vann. Kna deigen godt og legg den i kjøleskap i 20 minutter.
-
Trykk ut deigen i en springform med avtakbar kant. Trykk godt opp på kanten.
-
Bland sammen egg, fløte og revet ost. Ha i litt hakkete urter, salt og pepper.
-
Skjær chorizo og squash i mindre biter. Stekes på høy temperatur til det har fått litt farge. Ha eggeblandingen oppi paiskallet. Ha over stekt chorizo og squash.
-
Stekes i ca. 30 minutter, eller til paien er fast i konsistensen. Pynt med tynne skiver av squash revet på langs og fetaost i biter.
-
Eplesalat: Ha spinat, hvitløk og eple i en stekepanne med litt olje. Surres i pannen så det blir litt lunt.
-
Ha det i en bolle og topp med pinjekjerner og litt olivenolje. Server salaten sammen med paien med fetaost og eplesalat.