Grønnsakspai

Grønnsakspai
Personer

Tidsforbruk

> 60 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Vi godtar intet mindre enn sprø bunn og smaksrikt fyll! Ostepai med spinat og vårløk er lett og luftig sommermat.

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 ºC.
  2. Bland sammen smør, mel, sesamfrø, salt og vann til en deig. Spe med litt ekstra vann om det trengs.
  3. Trykk ut deigen i en ildfast form og sett den i kjøleskapet i 15 minutter.
  4. Bland sammen ost, egg og kremfløte. Smak til med salt og pepper.
  5. Ha fyllet over deigen.
  6. Ha over hele biter av spinat, asparges og vårløk, slik at det blir et pent mønster på toppen.
  7. Stek i ovnen i ca. 30-40 minutter.
  8. Del opp reddiker og agurk, og legg på et fat sammen med bringebær, salattopper og gresskarfrø.
  9. RØMMEDRESSING
  10. Bland sammen rømme, limesaft og hakket dill til en dressing.
  11. Smak til med salt og pepper.
  12. Server paien med deilig salat og dressing.