Laks med grønnsaker og Creme Fraiche

Laks med grønnsaker og Creme Fraiche
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Legg laks i en ildfast form og dryss over olje og sesamfrø. Stek fisken i ovnen i ca. 15 minutter. Skrell og skjær sellerirot i biter og kok den mør med litt salt. Hell av vannet, mos og tilsett Crème Fraîche. Varm opp og smak til med salt og pepper. Skrell gulrot og skjær den i tynne, lange strimler med en mandolin eller ostehøvel. Del agurken på langs og fjern kjernene med en skje. Skjær agurkskiver på langs og legg dem i kaldt vann sammen med gulrot. Vask vårløk og ta vekk rota. Skjær den i tynne strimler og ha i vannet. Grønnsakene kommer til å “krølle” seg litt og bli ekstra sprø. Det passer godt sammen med den myke puréen og lettstekte laksen. Lag rømmedressing. Bland lettrømme med saft og skall av 1 lime. Press i hvitløk og smak til med salt og pepper. Server gjerne retten med litt frisk basilikum eller koriander.