Svin på bordet

«Alt går i grisen» heter det i ordtaket, men grisen passer også i nesten alt.
Svin på bordet er langt bedre enn svin på skogen. Svinekjøtt er lett å tilberede og kan brukes i mange forskjellige retter. Renskåret svinekjøtt er magert kjøtt og med andre ord noe du kan sette på middagsbordet med god samvittighet.
Svinekjøttet i seg selv har en smak som tåler mye krydder og det kan derfor brukes i en rekke forskjellige retter og med ulikt tilbehør. Prøv deg frem med svinekjøtt i wok, i pitabrød, eller kanskje trendretten pulled pork?
Myten om at svinekjøtt må være gjennomstekt og nesten tørrstekt er og blir en myte. Nesten, eller såvidt gjennomstekt, med en kjernetemperatur på 68-70 °C gir som oftest perfekt resultat. Bruker du strimlet svinekjøtt holder det å frese dette i panna på høy varme i rundt to minutter.
La deg inspirere av våre deilige oppskrifter med svinekjøtt og sett svin på bordet!
Husk også at hvis du har spørsmål eller trenger noen tips til behandling eller oppbevaring av kjøtt eller andre varer er det bare å spørre våre dyktige ansatte i din lokale SPAR-butikk.