Svinefilet med tilbehør

Svinefilet med tilbehør
Personer

Tidsforbruk

20-40 min

Vanskelig­hetsgrad

enkelt

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Start med paprikasaus. Sett ovnen på 220° C og kle en stekeplate med bakepapir. Del paprika i midten. Skrell løk og hvitløk og del i to. Fordel på brettet og dryss over olje. Stek til grønnsakene er svidde i kantene. Når paprikaen har kjølnet litt ned drar du av skinnet. Kjør alt i en blender eller bruk stavmikser og ha i crème fraîche. Smak til med salt og pepper og ha alt i en kasserolle, den varmes til slutt.
  2. Vask og del opp grønnsakene i grove biter. Salte og pepre kjøttet og grill det deretter på alle sider til det får fin grillfarge. Legg det så i aluminiumsfolie på siden av grillen, på indirekte varme. Beregn ca. 20 minutter i folien.
  3. Stek deretter grønnsakene. Poteter, søtpotet og løk tar lengre tid, så begynn med disse. Når de ulike grønnsakene får fin farge legger du disse også på indirekte varme. Fordel grønnsaker på et stort fat eller en fjøl. Skjær opp kjøttet og dandér det over grønnsakene. Pynt med friske urter som rosmarin, timian eller oregano. Server med varm paprikasaus.