Middager som varmer

Når kulda setter inn, smaker det ekstra godt med et varmt måltid. En raus og fyldig suppe kan varme både kropp og sjel. Eller hva å varme kroppen med noe skikkelig sterkt? Her får du fire oppskrifter på deilige middager i vinterkulden.

To gode supper
Fiskesuppe er alltid en suksess, og det er stort sett hvit fisk og hvit saus som brukes. Men har du prøvd å lage rød fiskesuppe? Med potet og tomat har denne suppen et hint av bacalao, men her skal du bruke fersk fisk og gjerne både torsk og laks. Se oppskriften her.

TIPS: Dill og aioli passer veldig godt til denne suppen, så hvorfor ikke lage din egen hjemmelagde dill-aioli?

potetsuppe_pølser_rester_SPAR.jpg
Supper er også en utmerket måte å få brukt opp rester. Potetsuppe er en super basesuppe hvor du kan tilsette nesten hva som helst av påleggsrester, middagsrester eller grønnsaker som begynner å bli litt slappe. For ikke å snakke om potetene selv som gjerne kan være rester fra gårsdagens middag. Se oppskriften her.

TIPS: Lag flere ulike toppinger, sett frem alle på bordet og la gjestene selv velge sin egen kombinasjon.

Kyllinggryte_Epler_SPAR.jpg
«Hot or not»?
En annen måte å få varmen i kroppen på, er å lage noe litt krydret. Det er vel ikke uten grunn at ordet hot kan bety både varmt og sterkt, så hva med å lage noe litt sterkt til middag? Hva med en litt annerledes kyllinggryte med epler, karri og peanøtter? Se oppskriften her.

Blomkål_tikkamasala_vegetar_SPAR.jpg
Kylling tikka masala er en kjent rett for mange, men denne klassiske retten kan lett gjøres om til en vegetarrett ved å bytte ut kylling med blomkål. Med så mange herlige smaker fra koriander, spisskummen og malt kardemomme, kommer du neppe til å savne kyllingen, og med ferskt nanbrød og mangochutney som tilbehør blir dette et skikkelig festmåltid. Se oppskriften her.

TIPS: Sløyfer du brødet og bruker litt mer kokosmelk i stedet for fløte, vil denne retten bli glutenfri, laktosefri og vegansk, og kan dermed spises av de fleste.