Ingredienser
Tikka masala er proppfull av eksotiske krydder, og sammen med blomkål, kikerter og linser blir dette en nydelig vegetarrett! Serveres med ris, mangochutney og nanbrød.
Fremgangsmåte
-
Forvarm stekeovnen til 200 ˚C. Rens og del blomkål i buketter, og kutt stilken i mindre biter. Legg utover i en ildfast form. Bland alle krydderne sammen med olje og hell det over blomkålen. Stek på midterste rille i 25-30 minutter til blomkålen er al dente. Mens blomkålen står i ovnen lager du sausen.
-
Ha olje i en kjele på middels sterk varme, tilsett løk og la det surre til løken er myk. Rør inn hvitløk og ingefær, og surr dette litt før du tilsetter krydder, tomatpuré og hermetiske tomater. Småkok i 5 minutter, og tilsett så fløte, kokosmelk og sukker, og kok videre i 10 minutter. Til sist rører du inn den stekte blomkålen, avsilte kikerter og linser, og la dette småkoke på lav varme til alt er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.
-
Server med kokt ris, nanbrød, frisk koriander, lime og mangochutney.