Middager som lager seg selv

Hvis du har tid til å steke en frossenpizza, har du også tid til å lage disse rettene. De krever minimalt med forberedelser, lager nesten ikke noe oppvask, men smaker utrolig godt.

One pot med pasta og pølser
Pasta og pølser er sikre vinnere blant både barn og voksne. Med denne one pot-oppskriften, putter du bare alle ingrediensene i en gryte og lar den putre for seg selv til den er ferdig. Du kan følge oppskriften til punkt og prikke eller erstatte noen av ingrediensene med det du måtte ha av rester. Det passer godt med salat eller brød ved siden av denne gryteretten, men den fungerer også kjempefint helt for seg selv. Se oppskriften her.

TIPS: Bruk anledningen til å bli kvitt det du har igjen av ulike pastasorter. Her er bare morsomt med litt farfalle, pasta penne og makaroni i samme rett.

laks_dillmajones_SPAR.jpg
Laks i ovnen
Mange av oss har nyttårsforsett om å spise mer fisk, men synes det kan være vanskelig å steke fisken riktig. Da er laks i ovnen en sikker vinner. Bare del laksefilet i den størrelsen du ønsker per porsjon og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Hvis du vil kan du pensle dem med litt olje og krydre med salt og pepper. Så steker du dem i ovnen i 7-10 minutter og så er de ferdige. Laks passer sammen med mange typer tilbehør. Gjør det sunt og enkelt med en frisk, ferdigkuttet salat til eller unn deg litt luksus med pommes frites i ovnen. Topp det hele med din egen hjemmelagde dillmajones. Se oppskriften her.

baktpotet_reker_kyllingsalat_SPAR.jpg
Bakt potet
Poteten er kanskje mest brukt som tilbehør, men hvorfor ikke la den spille hovedrollen? Det tar riktignok litt tid å bake poteter i ovnen, men de lager seg av seg selv mens du kan gjøre andre ting. Det  er bare fantasien som setter grenser for hva du kan fylle en bakt potet med. Ost, bacon og mais er klassikere, men her er det bare å bruke opp det du måtte ha i kjøleskapet. En fordel med denne retten er at hvert familiemedlem kan få velge sitt eget tilbehør. Da blir det lett å lage en middag som alle liker. Se oppskrift på bakt potet med reker eller bakt potet med kyllingsalat.

TIPS: Bytt ut vanlig potet med søtpotet. Det går faktisk raskere og gir retten en ny smaksdimensjon. Se oppskriften her.