Julens tilbehør

Ønsker du å servere noe nytt til årets kalkun? Eller kanskje friske opp tilbehøret til svineribba? Her er flere spennende og smakfulle oppskrifter for deg som har lyst til å prøve noen nye sideretter til julematen!

Pannestekte mandelpoteter
Disse sprø og smakfulle mandelpotetene er perfekte som tilbehør til enhver julemiddag. De er raske og enkle å lage og blir fort en snakkis blant gjestene. Se oppskriften på ribbe og pannestekte mandelpoteter her!

Karamelliserte eplebåter
Karamelliserte eplebåter gir en søt og syrlig kontrast til den mer tradisjonelle julematen. Du lager dem på en, to, tre og de passer perfekt til både kjøtt og fisk. Se oppskriften på karamelliserte eplebåter til ribbe her!

Spar.no_svinestek_julemat.jpg
Ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker
Ovnsbakte poteter og rotgrønnsaker er en sikker vinner på julebordet. Grønnsakene lager seg nesten selv og gir en deilig smak som kom plementerermiddagen. Prøv den gjerne til en god svinestek! Se oppskriften på ovnsbakte poteter og grønnsaker til svinestek her.

Selleri og potetpuré
En kremet og smakfull puré av selleri og poteter, er et klassisk tilbehør som aldri slår feil. Puréen gir en deilig, myk konsistens til måltidet og er i tillegg lett å lage. Se oppskriften på nøttestek og selleri og potetpuré her!

Nøttestek med klementinsalat og peppersaus
Klementinsalat
Denne salaten passer perfekt til tunge, salte julemåltid fordi den gir en herlig kontrast til de mer tradisjonelle smakene. Se oppskriften på klementinsalat til nøttestek her!

Peppersaus
En rik og fyldig peppersaus er et must til en julerett som nøttestek. Den passer også godt til kjøtt og grønnsaker, og gir en ekstra smakfull opplevelse. Se oppskriften på peppersaus til nøttestek her!

Druesalat
En frisk og søt druesalat er et overraskende og deilig tilbehør til julemiddagen. Den gir en fin balanse til de tyngre rettene og krever heller ikke mye tid på kjøkkenet. Se oppskriften på druesalat og kalkunpai her!

Pinnekjøtt med karamellisert rødkål og smørstekt rosenkål
Karamellisert rødkål
Rødkål er en klassiker på julebordet, og ved å karamellisere den, hever du smaken til nye høyder. Det søte og syrlige passer kjempegodt til både kjøtt, fisk og vegetar. Se oppskriften på karamellisert rødkål til pinnekjøtt her!

Smørstekt rosenkål
Smørstekt rosenkål er en enkel og smakfull rett som passer perfekt til julematen. Server den til ribbe, pinnekjøtt eller torsk! Se oppskriften på smørstekt rosenkål til pinnekjøtt her.

Med disse enkle og gode siderettene, kan du være sikker på at julemiddagen faller i smak og blir en suksess. God jul og lykke til med matlagingen!