Ingredienser
Lag en saftig svinestek med glasur av honning og Coca-Cola som gir kjøttet en søt og karamellisert skorpe.
Fremgangsmåte
-
Glaze: Ha alle ingrediensene i en kjele og la det småkoke i 20–25 min, til den har sirupkonsistens.
-
Svinestek: Skjær svoren av svinesteken. La så mye som mulig av fettkanten være igjen og snitt den i små ruter. Gni steken godt inn med salt og pepper og legg den i en stor ildfast form. Stikk inn et steketermometer, slik at spissen blir stående omtrent midt i steken. Fordel gulrot, løk og hvitløk rundt steken og hell vannet i formen. Stek på midterste rille på 175 ºC. Stikk nellik i rutene etter ca. 1 time. Øs væsken i formen over steken av og til, og etterfyll med vann slik at du får nok til sjy og det ikke blir tørt. Når kjernetemperaturen er rundt 60 ºC, skru ovnen på 190 ºC varmluft slik at du kan ovnsbake poteter og rotgrønnsaker samtidig. Pensle steken godt med glaze og stek videre i 10 minutter. Pensle på nytt og stek videre ca. 15 minutter eller til kjernetemperaturen er 75 ºC. Legg over aluminiumsfolie hvis steken begynner å bli mørk. La den hvile i 15 min.
-
Sjy: Lag sjy mens kjøttet hviler. Sil av stekesjyen og ha det i en liten kjele. Kok opp og visp inn kaldt smør i terninger. Smak til med salt, pepper og litt presset sitron.
-
Ovnsstekte poteter og rotgrønnsaker: Skrell og del alle grønnsakene i ca. like store båter. Ha dem på et stekebrett og bland inn resten av ingrediensene. Stek på varmluft samtidig med steken til grønnsakene er gylne og møre (ca. 25 min). Vend på grønnsakene av og til.
-
Server svinesteken i tynne skiver med tyttebærsyltetøy og sjy.