Brødskala'n

SPAR og EUROSPAR benytter brødskala'n for at du lettere skal finne det brødet som passer best for deg. Brødskala’n er en merkeordning for mel- og bakeribransjen som ble utarbeidet i 2006.

Brødskala'n er delt inn i fire kategorier:

  • Fint brød som har 0-25% sammalt mel eller hele korn
  • Halvgrovt brød som har 25-50% sammalt mel eller hele korn
  • Grovt brød som har 50-75% sammalt mel eller hele korn
  • Ekstra grovt brød som har 75-100% sammalt mel eller hele korn

Helsemyndighetene anbefaler at vi spiser mer grove kornvarer, og velger de grove og ekstra grove brød- og kornproduktene til hverdags. Grovt brød inneholder flere næringsstoffer enn fint brød. De grove brød- og kornproduktene er en god og viktig kilde til kostfiber, i tillegg til flere vitaminer og mineraler. Ekstra grovt brød gir to til tre ganger så mye kostfiber som fint brød.

 

Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn