Spis mer grovt brød!
Visste du at helsemyndighetene anbefaler at vi spiser mer grove kornprodukter? Det er fordi de inneholder næringsstoffer vi alle trenger!
Brød har vært den viktigste bærebjelken i kostholdet vårt i tusenvis av år, og vi er fortsatt et av verdens mest brødspisende folk. Det er bra. Kostrådene anbefaler at vi spiser grovt brød hver dag, fordi det inneholder næringstoffer vi alle trenger.
Fullkorn og fiber som vi får fra grove kornprodukter har vist å bidra til god fordøyelse, metthet som varer, bedre vektbalanse, samt redusert risiko for hjerte- og karsykdommer og diabetes.
Brød kan spises til mer enn frokost
Heldigvis passer brød til alt! Grovt brød med sunt pålegg til frokost er den perfekte start på dagen. En fristende matpakke gir energi til små og store i arbeidsdagen. En skive på ettermiddagen reduserer søtsuget når det melder seg før middag. Godt brød til supper, gryter og salater er perfekt tilbehør, og en skive med leverpostei er kveldsmat som gir god søvn.
Seks tips til smakfulle brødskiver!
- Grovt brød med kokt egg, hakket gressløk og ruccula
- Grovt brød med grov leverpostei og et par skiver kokte rødbeter
- Grovt brød med kokt skinke, hjertesalat og most avokado
- Grovt brød med gulost, som toppes med druer, finsnittet paprika, bringebær og urter
- Grovt brød med cottage cheese, som toppes med små, søte tomater, rødløk og basilikum
Kilde: Bakehuset og brodogkorn.no