5 gode tips til matpakka

Med enkle grep kan matpakken bli til et herremåltid.

Hverdag betyr matpakke til lunsj for mange av oss, men en hverdagsmatpakke kan med enkle grep gjøres til en fest. Her er fem tips som kan hjelpe deg fra to skiver med svett ost til et måltid du kan glede deg til. 

  1. Husk frukt og grønt – Det kan være lett å glemme, men ved å ta deg tid til å kutte opp noen grønnsaker og litt frukt blir matpakken straks mer spenstig, i tillegg er det bra for kroppen. Kutt opp paprika og agurk og pakk det inn i folie og legg det ved siden av brødskivene. Sleng med et par små tomater eller kutt opp noen eplebiter i en boks og klem litt limesaft over. En grønnere og mer smakfull matpakke. 
  2. Ikke glem krydder – Kvernet pepper på leverpostei, noen chilliflak på en brødskive med egg og avokado, eller en majones som kvesses til med litt hvitløk. Ikke vær redd for å krydre matpakken for en litt spenstigere lunsj. 
  3. Varier pålegget – For noen er to skiver med gulost perfeksjon, for andre er det viktig å ikke spise det samme hver dag. Kjøp porsjonsbokser med makrell i tomat og topp med agurk, rødløk og pepper. Eller hva med en skive med most avokado og røkelaks? Her får du flere tips til gode påleggskomboer.
  4. Velg grovt – Grovt brød metter lengre enn fint og er fullt av næringsstoffer som kroppen trenger. Har du tid kan du bake ditt eget brød, men våre butikker bugner av deilige brød. Synes du det er vanskelig å velge rett brød? Bruk grovhetsskalaen, den kan du lese om her.
  5. Skriv en lapp – Hvis du smører matpakker for andre skal du ikke undervurdere hvor hyggelig en liten hilsen i matpakken er. Pakker du i matpapir kan du tegne et smilefjes rett på papiret, pakker du i matboks kan du klistre en post-it-lapp i lokket med en hyggelig hilsen. Dette løfter dagen og matpakken til mottakeren.