Rømmegrøt

Spekemat og rømmegrøt har lange tradisjoner i Norge. Utrolig godt er det også. Rømmegrøt kan du lage enkelt fra grunnen av, men du får også kjøpt det ferdig i butikken. Server smør, sukker og kanel til.

20-40 min
Middels
Rømmegrøt

Slik gjør du

    1. 1
      La rømmen koke i ca. 5 minutter.
    2. 2
      Sikt i halvparten av melet og rør kraftig.
    3. 3
      La det stå å koke på svak varme til smøret (fettet) pipler frem. Ta av smøret med en skje før du rører inn resten av melet og sper på med melken.
    4. 4
      Spe med litt melk av gangen og rør godt mellom hver gang. La grøten småkoke i ca. 5 minutter før du smaker til med salt.
    5. 5
      Server med sukker, kanel og smøret fra rømmen.
      Oppskrift fra matprat.no

Lignende oppskrifter